Otvori glavni izbornik

Neciklopediju β

Kivi

Kivi je ptica koja jede isključivo voćnog ljepotana kivija. Ptica-kivi često razvije ovisnost o svom kiviju - kiwipedija.

OpisUredi

Dugačka je otprilike kao Libija, a teška 6000 tona, što ju čini nasitnijom, a opet najtežom životinjom na Zemlji. Spada u red nojokivki, a podvrste kivija su: veoma teški kivi, veoma lagani kivi, lijepi kivi, ružni kivi, ručni kivi i nožni kivi, uz još 7 milijuna drugih podvrsta kivija. Za razliku od svih životinja osim onog čovjeka kivi također nosi naočale, da ne bi oćelavio, a ne zato što je kratkog ili dalekog vida, jer to kod kivija uopće ne postoji, jer kod kivija ne postoji postojanost, koja jednostavno ne postoji.

Ima 7 puta bolji vid od sove, 19 puta bolji sluh od čovjeka te 2 puta bolji njuh od psa (može nanjušiti miris na 300 km2). Pametniji je od čovjeka, a prosječan IQ (od engleskog naziva: it quot) mu je 200. Najpametniji kivi imao je IQ 10 000. U jednoj anketi provedenoj u Albaniji u kojoj su sudjelovala 2 čovjeka, oba su izjavila da mrze kivije, iako ih drže kao kućne ljubimce.

Rasprostranjenost i korištenjeUredi

Nastanjuje Hrvatsku, Bosnu pa Hercegovinu, Makedoniju, Japan, Ameriku, Kanadu i Albaniju. Znanstvenici i ostatak svijeta gdje kivasti kivi ne živi vjeruju da mu je 99,9% gena isto kao i kod noja, koji također nastanjuje navedene države. Kivi, za razliku od noja, ima nos dug 1 milimetar, te bačvasto tijelo i klempave uši. Pokriven je ružičastom kosom, samo mu je glava ćelava, pa i zna govoriti. 67% ljudi iz spomenutih država ima kivija kao kućnog ljubimca ili domaću životinju. Poznat je po glasu da daje više mlijeka od krave, i to 523 kantice više od nje godišnje, točnije 5 trilijuna kantica. Mlijeko mu je okusa višnje te je ružičasto jer je i kivi ružičast.

Jeste li znali... ...da se on mjesečno praši više nego Kurbunđa? ...da je on pametniji od svih seljaka iz 8.E? ...da bi on želio raketirati Petričevu kućicu?