Otvori glavni izbornik

Neciklopediju β

Izbori su pseudo-demokratski događaj, koji se odvija u svrhu zavaravanja naroda (koji je ionako glup pa ga nije teško prevariti) da odlučuje o vlastitoj sudbini. To se čini periodički svakih nekoliko godina da se narodu ne bi došlo do mozga da je potlačen, pa da ne bi slučajno izbila revolucija.

Na izborima se pojavljuje nekoliko stranke različitih imena ali sličnih programa. Mogući izuzeci su stranke koje se zajedničkim imenom nazivaju "male stranke". Tzv. "male stranke" ponekad znaju imati različite programe od kojih su neki čak i dobri da narod, ali to ne ugrožava izbornu pobjedu tzv. "velikih stranaka" (za koje bi točniji naziv bio "veliki lopovi"), jer ionako rijetko tko glasa za "male stranke" zato jer:

  1. boje se da će nedavanjem glasa najmanje omraženoj "velikoj stranci" pomoći najviše omraženoj "velikoj stranci" u izbornoj pobjedi pa biraju ono za što u zabludi mesle da je "od dva (ili više) zla manje" (klasičan primjer: SDP i HDZ)
  2. izmanipulirani su od strane "velikih stranaka" i uvjereni su da istinitost bajki tipa da će određena "velika stranka" donositi odluke u interesu naroda (čega nema ni u najluđim SF-ovima)

Suprotno uvriježenom mišljenju, drugi razlog je mnogo ćešći, jer je lako manipulirati većinom naroda.