Otvori glavni izbornik

Neciklopediju β

BiH kaos 2007. uzrokovao je takozvani Humski Imperij na dan 19.12. 2007.

Humski kralj Damir najavljuje stvaranje najvećeg imperija na svijetu, koji će obuhvaćati cijeli svijet. Svoje trupe šalje prvo na Crnu Goru, a poslije i na ostatak Bosne i Hercegovine. Sve se radi u tajnosti. Humljani humiziraju stanovništvo, proširuju teritorij na područje istočnog Neuma, sjever i sjeveroistok Bosne. Hrvatsko stanovništvo pred Humljanima bježi na sjeverozapad i duboko u unutrašnjost. Osniva državu Hrvatiju s glavnim gradom Novim Zagrebom. Bošnjačko stanovništvo opstaje u Sarajevu i okolici, te dijelu sjeverozapadne i sjeverosredišnje Bosne. Osniva Sarajevski Kalifat i grad Novi Bagdad. Židovi se proširuju i nalaze se oko prvog dijela Kalifata. Stvaraju Novi Izrael. Nema glavnog grada. Nehumizirani Srbi opstaju na malom dijelu istočne Bosne i sjeverosredišnjoj Bosni. Osnivaju Novu Srbiju s glavnim gradom Novim Beogradom. Napadnuti Crnogorci bježe u sjeveroistočnu Hercegovinu, osnivaju Novu Crnu Goru i Novu Podgoricu.

Stanovništvo nakon sukoba:

Sadržaj

Invazija na Crnu GoruUredi

Humski kralj Damir najavljuje osvajanje svake države koja se suprostavi humskom planu i programu. Počinje krvavu agresiju. Zauzima područje stare Hercegovine, Boku kotorsku i ubrzo grad Podgoricu. Razbija mu se svaki otpor. Preplašeni crnogorci bježe u Hercegovinu i na čelu s Milom Đukanovićem stvaraju Novu Crnu Goru. POčinje kaos Bosne i Hercegovine.

Kotromanić na čelu BošnjakaUredi

Za bošnjačkog vođu izabran je Emir Kotromanić. Žučno kritizira kralja Damira:

  • Damir, uz dužan respekt, ne može i neće da porobljava Bosnu i Hercegovinu. Bosne je bilo i biće.

Kotromanić nakon što je potučen u Popovu polju, na malom prostoru osniva dobro zaštićeni Sarajevski Kalifat. Kaže da je to rješenje nužno i privremeno. Zaoštrava se kriza u Bosni i Hercegovini.

Više o bici na Popovu poljuUredi

Bitka na Popovu polju, dio BiH haosa 2007. godine. Vodila se između tri sukobljene strane: Srba, Bošnjaka i Humljana. Pobjednici su Humljani, bitka odigrana 19.12. 2007.

Vrhovni kalif Sarajevskog Kalifata sir Emir Kotromanić nakon humskog oduzimanja velikog teritorija Bošnjacima, kreće u napad na Hum, i to u Popovu polju. Kotromanićeva vojska imala je 600 vojnika i 500 puški, 200 tenkova, 440 granata i 6 bombi. Humska je pak imala 40 000 vojnika, isto toliko gnojnih puški, 80 000 gnojnih tenkova, isto toliko gnojnih granata i bombi. Poslije se uključila i srpska vojska Milorada Dodika. Posjedovala je 800 vojnika i 800 puški, 2 tenka, 3 granate i 1 bombu. I srpska i bošnjačka vojska potučene su do nogu, kad je opalila prva gnojna bomba.

Jović osvaja za HrvateUredi

Na čelo Hrvata u krizno vrijeme dolazi Ivo Miro Jović. Odlučno se suprostavlja Humljanima i neda im prodor u i dalje hrvatski istočni Neum. Proširuje područje na sjever i ulazi duboko u unutrašnjost Bosne poviše Sarajeva. Osniva Hrvatiju koju treba ujedinit sa Hrvatskom.

Alkalaj vodi preporodUredi

Židovi u BiH strahovito rastu. Okružuju cijelu okolicu Sarajeva. Počinju činiti 9, 45% stanovništva. Na čelu pokreta je Sven Alkalaj. Stvaraju Novi Izrael i u izgradnji je Novi Jeruzalem. U interesu su Humljana.

Dodik čuva SrbeUredi

Malo je preostalih Srba. Sadašnji teritorij nije ni pola bivše Republike Srpske. Mnogi se humiziraju. Ostali su srpska sjeveroistočna Bosna bez humske Srebrenice, dijelovi sjeverosrednje Bosne i malena enklava poviše Neuma. Nova Srbija uz malo ljudstzvo ne uspijeva i svakim danom sve je manja. Srpske enklave okružuju humski vojnici koji svaki tren mogu otvoriti vatru.

Multietnička područja u sukobuUredi

Područje Brčko distrikta je predmet borbi Humljana i Srba. Pod zaštitom je međunarodnih snaga. tu se miješaju Humljani i Srbi. Ustav Nove Srbije Brčko smatra svojim sastavnim dijelom. Vođa bloka za mirno rješenje i jedinstvenu BiH Željko Komšić predložio je da se cijela Bosna i Hercegovina izravno kontrolira od međunarodnih snaga.

Banja Luka gotovo je potpuno humizirana, ali Srbi se još uvijek ne predaju.

Invazija na SrbijuUredi

Humski kralj Damir počinje agresiju na Srbiju. Plan je napad na Beograd, koji je počeo 20.12. 2007. u 11:16. Počelo se gađati na beogradski zoološki vrt, gdje je ognojena veterinarska ambulanta. gnojni zrakoplovi prelijeću područje Niša i Kragujevca. Svako malo moguće je otvoriti gnoj.

Humljani su tako zapečatili priču o svetim rodovima i prekršili sarajevske konvencije o miru među Humljanima i njihovim precima. Humska vojska nije uspjela prodrjeti još samo na teritorij Hrvatske, no i to se planira. Gnojna je bomba danas srušila povijesni muzej Srbije i oštetila most bratstva i jedinstva.

Invazija na HrvatskuUredi

Humski su vojnici iz Popova polja počeli napadati Hrvatsku. Gnojne puške već su u prvoj minuti napada, 11:32, oštetile katoličke crkve i groblja, ušporkale kuće, uništile torove, te oštetile dijelove kulturne baštine: dubrovačke zidine, Onofrijevu fontanu, pravoslavnu crkvu i Orlandov kip. Slijedi napad na Zagreb. Počeo je u 11:34 i već je oštećena katedrala i Jelačićev kip.

Najavljuje se gnojenje Dioklecijanove palače i veliko zagađenje Jadranskog mora. Vođa pokreta oslobođenja, Ivo Sanader, zapovijeda obrambenom vojskom. HV je uspio spriječiti prodor Humljana na plodna polja, u Istru i sjeverozapadnu Hrvatsku. U pomoć Hrvatima stigle su trupe Iva Mira Jovića, i tako je humska vojska potučena na konavoskom polju, i to sa 4 bombe i 20 granata!

Invazija na SAD i cijeli svijetUredi

Bez obzira što je potpisao sporazum o primirju s Bushem, humski kralj Damir otvara gnoj na SAD u 11:46, i sukladno time, gnoj po cijelome svijetu. Njegove trupe kontroliraju svijet. Zarobljuju Busha i gnojuju njegovo lice. Za provizornog predsjednika SAD imenuju njihovog slugu Hilla Clinbusha, Damirovog klona. Bijela je kuća sva u gnoju, New York gotovo uništen.

DokumentiUredi

Zapovijed kralja Damira:

  • Kad dodjete tamo u grad od Đura Vašingtona, vi trupe moje jedine, komanira vam vaš kraj Damir da sve poslušate komanđe vašeg zapojednika Pede Psi(h)ića. I da ba marširate kad gnojujete područje. Neki i neznaju šta je (H)Um, ali tje saznati ratom.- Mi pođedismo i Dodika i Kotromanića i šća ti jaznam koga, pa pojedićemo i Buša Đura. Bezobzira na konencije arajevske, bezobzira na konenciju z Bušom, mi od imperije ne dstupamo...
  • napomena: humski jezik nema slova h, i u riječima poput Sarajevo NE koristi s; humski je jezik s mnogo arhaizama, srpski ijekavskog izgovora i srpskog naglaska, s trima pismima: ćirilićnim, latiničnim i posebnim humskim

Zapovijed premijera Tadišića:

  • Ja ba kao premjer od Njegova sikočanstva mogu da vam ba poručim da kretjemo naveliku ofenzivu na poručje velikobritanske zemje. Treba judi ba da gnojujete dok vam se srce ne osmradi, jer je to ba prje bio navelik imperijum, ni zamišlje ne bi mogli da vam ba ja njesam reko...

Zapovijed zapovjednika Psihića:

  • Ja ka zapojednik od Njegova sikočanstva mogu da naređim da sa svikrenete na Đapanu da je oštvorite. Jer ba ti tamo najeftina radna snaža, tam ti je Čokijo građ, te ba tamo oni su meli imperijum, saće ba da zgube nezavišnost. Joni meju te dvajapudvaja oštrva: neki Honsju, Hokaiđo, Kikošu, ča ti ja znam ba, samo da oštvorite...

Proglas Iva Mira Jovića:

  • Hrvatski narod u Bosni i Hercegovini ne smije i ne može stati prekriženih ruku dok bjesni humska invazija. Stvaranje privremene rekli bi sad paradržave Hrvatije neophodno je rješenje za hrvatsku obranu. Nahrupljuju u Nem, biser hrvatski, mi moram,o obraniti nezauzeti istočni dio, mi moramo kolonizirati čitavu Bejha kako bi osigurali svoj progres.

Proglas Emira Kotromanića (pogledaj i njega na Wikipediji):

  • Žao mi je što sam ba mor'o odustat od uređivanja i sređivanja Wikipedie i stat na čelo bošnjačkog naroda. Ž'o mi je gledat kako takozcvani Humljani marširaju po Bosni i iza sebe ostavljajući pustoš, napaćeno i humizovano stanovništvo. I zato sam ba b'o primoran da vodim bitku sa Damirovim hordama...

Proglas Milorada Dodika:

  • Ja sam predsjednik Vlade Republike Srpske i meni je očuvanje i stabilnost Republike Srpske na prvom mjestu. No ne želim i ne smijem da dopustim da se moje srpsko stanovništvo humizuje, da se Srbi maltretuju i gone s njihopvih vjekovnih područja. Moramo da očuvamo područje koje je zauzela Damirova paradržava, moramo da unaprjedimo Republiku Srpsku...

Proglas Svena Alkalaja:

  • U svoj ovoj zbrci gdje svako dobiva nove teritorije, osvaja ih, judaistički narod ne smije biti izuzet. Novi Izrael je privremeno rješenje. Mi ne bi kritikovali kralja Damu, on je ba htio samo nove teritorije. Ja bi kritikovo one koji ubijaju u njegovo ime...

Napomena: za članove humske kraljevske obitelji Damirović nadimci su: kralj Damir (Dama), kraljica Peranda (Pera), prijestolonasljednik Perand (Pop (H)Umljanin), princ Zmijoljub (Zmija), princ Smijoljub (Smija), princ Gospodaris (Gospa), princeza Tanja (Taja), princeza Elizabeta (Ela), princeza Margareta (Marga), princeza Beatriks (Bea)

RješenjeUredi

Kao rješenje navodi se Federacija Bosna i Hercegovina, sastavljena od 6 kantona; humskog, hrvatskog, bošnjačkog, crnogorskog, židovskog i srpskog. No to mnogi ne prihvaćaju. Implementacija mira sporo se razvija.

Humljani odustaju i od tipa podjele na vojvodstva, markvojvodstva, grofovije i markgrofovije. Želi se centralizirana vlast i prevlast Huma u svemu.

Oslobođenje i kolaps CarstvaUredi

23.12. 2007. došlo je do jačanja antihumskih snaga i kolapsa Humskog Imperija. Nakon što se na referendumu 68% građana HU izjasnilo da hoće da država više ne postoji, antihumske snage uviđaju priliku za oslobođenje i osvetu nad Carstvom. Monarhistički blok kralja Damira na referendumu dobio je 18% glasova, a republikanski Šamira Pepovića 14%.

Nakon poraza oba dvojica se bacaju s Mount Everesta, a kraljevska obitelj bježi i biva ubijena u akciji FBI-a. U Humu vlada sveopća anarhija, nema jakog nasljednika. Privremeno zauzete države sve odreda ponovno proglašavaju neovisnost i međusobno se priznaju.

Antihumske snage Gordona Browna napadaju Hum i on pada u 19:57, urušavanjem kraljeve palače. Brown je vođa jer je njegova država najviše stradala u borbi s Humljanima. Gnojne puške se uništavaju.

U 20:00 sati humsko Veliko vijeće dokida neovisnost i priznaje BiH i druge države koje je zauzeo Hum.

U borbi su počinmjeni i zločini: izvršen je genocid i etnocid i nad nevinim humskim stanovništvom.

Humska rekonkvista počela je 12.1. 2008., službenim krunjenjem Damirova nasljednika Peranda, te danas humskih vjernika ima 55 555, i više nego što ih je bilo prije. Svi žive u Humu, ali sad priznaju Bosnu i Hercegovinu.