Otvori glavni izbornik

Neciklopediju β

Hrvatska Stranka Umirovljenika

Osnovana je 1996. u Zagrebu, osnovali su je mladići od 20-ak godina koji se žele izboriti za bolje mirovine u budućnosti. Mladići su zaista gledali na dugoročnu korist.

Navodno stranka posjeduje članove koji su stariji od 90 godina. Spekulira se da ju tajno podupiru Izvanzemaljske vrste Vulkanci i Romulanci. Neke neslužbene informacije nam govore da je sadašnji predsjednik zapravo Vulkanac.

Ova stranka je (u slučaju da osvoji koji mandat) uvijek na vlasti i često je najbitniji dio postizborne koalicije.

Njeni prirodni saveznici su izborni pobjednici. 2005. na lokalnim izborima u Umagu su zabilježili povijesni rezultat od 96,55% osvojenih glasova.

Do sada je predsjednik stranke bio Vlado Air-Jordan (nekada veliki košarkaš), a novoizabrani predsjednik Hrvatske Stranke Umirovljenika je Silvan T'Prelja

2350. na izborima za parlament Ujedinjene Federacije Planeta osvojili su 25 % glasova i 1400 mandata. Od izbora 2003. su konstantno na vlasti. Stručnjaci i politički analtičari govore da će biti na vlasti sve do smaka svijeta.

2400. osnovana je Borgovska podružnica Hrvatske Stranke Umirovljenika koja je na lokalnim izborima osvojila 30 % glasova.

Postoji oko 4500 raznih podružnica ove velike stranke.