Otvori glavni izbornik

Neciklopediju β

Djed MrazDjed Mraz, UN-ov veleposlanik dobre volje, humanitarac, dobročinitelj i predvodnik pokreta za neovisnost Sjevernog pola. Netreba ga miješati s njegovim zlim bratom blizancem Djedom Božičnjakom

PodrijetloUredi

Obitelj Djeda Mraza zasigurno od pradavnih vremena živi na Sjevernom polu. Zbog škrtih informacija od njegovih patuljaka i upućenih obavještajaca, primjerice CIA-e, njegovo se rodoslovlje ne zna prije roditelja.

Mraz je prilično star, no još uvijek u dobroj formi. Prema izvještajima poznatog engleskog znanstvenika, Davida Ickea, rođen je 1852. u vrlo lijepom kraju, a po raznim izmapuliranim medijskim informacijama stvorila ga je Coca-Cola.

Prema iscrpnom prijevodu tajnih sjevernopolskih spisa, Djeda Mraza je zloupotrijebila Coca-Cola, tako da neki zlobnici misle da je on marketinški "prozvod" iste.

Poznat je po svom smijehu (duboki glas) HO-HO-HO-HO, premda se po svim navodima poznaje da je zapravo riječ o sjevernopolskom jeziku, u kojem svaka riječ završava okruglim samoglasnikom! Neka zla djeca govore da ih taj glas plaši, ali oni nemaju pojma. Tako su rođeni.

BogatstvoUredi

Djed Mraz je kao poglavar Sjevernog pola izuzetno bogat. Postoje indikacije da posjeduje selebritijsku kuću opisanu u dokumentarcu Večernja škola - EU, najnovije saonice, sanjke i darove. Zapravo, neki tvrde, Mrazovi su bili ravnatelji Microsofta Sjevernog pola, što se slaže s Ickeovim navodima o naprednim civilizacijama na zabitim polovima, koje su posjedovale računala davno prije službenog otkrića.

Tako da je Mraz kao dijete dobivao cijelo mnoštvo darova, a sad nema gdje s njima pa ih daje djeci.

Pokret za neovisnost Sjevernog pola (PZN SP)Uredi