Otvori glavni izbornik

Neciklopediju β

Dimitije Ljotic

(Preusmjereno s Dimitije Ljotic,zvani Mita)

MIRKO (Mita) ĐORĐEVIĆ-vruci decko,jos vrucje straznjice

U srpskoj proslosti pojavljuje se niz budalastih mediokriteta,koji su vodili tu jos budalastiju zemlju,a jedan od tih budalasa je i Mirko Đorđević,uzor i dika,danasnjih neonacista u Srbiji, Covjek koji je omogucio komunistima i Hrvatima da vrse odmazde nad Srbima,poznatije pod nazivom,,za jednog ubijenog komunjaru na teritoriju Srbije,Đorđević i Biserko su morali izdvojiti po 100 Srba,dobar omjer nema sto. Ako Srbi slave takve ljude,kao narodne Heroje,onda mi nije jasno zasto i Maxa Luburica ne proglase za jednog od njih,jer samo je on u njihovom rangu,za doprinos i boljitak srpskoga naroda.


Prije nego sto ga je ubila UDBA,Eva Ras,sestra (transvestit) nasega Mite,ispricao je nevjerovatne stvari o svome bratu Mirku. Kako su agenti UDBE,imali taktiku sprijateljiti se sa pojedinim zrtvama,tako da izvuku sto je moguce vise informacija o drugim emigrantima,ili o stvarima iz osobnoga zivota zrtve,jedan UDBIN agenat,se sprijateljio i sa Evom Ras, s kojim je bio i vise nego prisan,a nakon duzeg prijateljevanja,Eva je razvezao jezik o svojemu bratu Mirku,tocnije o nekim manje poznatim detaljima njegova zivota, dalo se zakljuciti kako Eva i nije bas volio svojega puno poznatijeg brata. O zivotu Mite Đorđevića krenuti cemo kronoloskim redom.


Samo Mirkovo djetinjstvo bilo je i vise nego stresno,njegov otac narodni poslanik u skupstini Srbije,imao je strahovita starosrpska mitoloska uvjerenja,o nepobjedljivosti srpske vjere i nacije,a kako kriz i puska idu ruku,pod ruku. Takvim svojim nerazumnim stavovim,najvise je utjecao na svojega sina Mirka,koji je bio jedan njezan,krhak i krajnje labilan djecacic,sto je oduvjek mastao o svemirskim prostranstvima i zelio da postane astronom. Njegovoj sanjarskoj osobnosti,po pricama Mirkovog brata,najvise je doprinijelo citanje romana Juliusa Verna. Ocu Đoši takvo djetinjasto razmisljanje nikada de nije svidjelo,pa je zbog toga svaku vecer prisiljavao Mirka,da cita Kapital Karla Broza,koje je poslije Mita,zbog svakodnevnog prisiljavanja, znao na pamet. Mirko se najvise sokirao kada je doznao da ga njegov otac,planira poslati u komsomolski internat,a u tome ga je ohrabljivao crnotravski predsednik NOO.


Kako se poziv Mladih komunjara,susprostavlja,njegovoj astronomskoj zivotnoj zelji,a ocevo prisiljavanje za kibuc-internat je bilo sve nerazumnije,Mita je dozivjeo slom zivaca,te je bio hospitaliziran na psihijatriji u okolini Surdulice. Vidjevsi svoju pogresku,Đoša,je prestao forsirati Mitu na zaredjenje,a po preporuci ljecnika radi Mitinog Zdravstvenog stanja,Đorđevići (izvorno: Georgievi) su promjenili okolinu i preselili se u rodnu Sofiju,a Đoša (poznatiji pd nadimkom Bugarče) je uspjeo ispolovati,da postane generalni konzul Kominterne u Vlasotincu,gdje je i mali Mita zavrsio sve što je od škole i mogao - 4 razreda osnovne.


Kozmopolitski nacin zivota u Vlasotincu,je Mirku dosadio,pa se na iznenadjenje sviju,u njemu probude religiozni stavovi,sto je prije prezirao. O Mirkovoj promjenjivoj prirodi govori mnogo podataka,a sve one navike sto su mu bile uobicajene,pod utjecajem novih ekstremno religiskih stavova,s lakocom odbacuje. Postao je vegetarijanac i lezbejka odbija uzeti psa i uzima dve mačke i poloziti zakletvu,sto je bila jos jedna dodatna sramota za njegovoga oca. Mirko Đorđević (Georgiev),bio je osoba koja se samoizgradjivala,prvenstveno na fiktivnim stvarnostima,tako je zaludjenost iz djetinjstva sa Vernovim romanima,zamjenio jos vecom,pubertetskom zaludjenoscu,za knjigama od Roze Luksemburg i mitologiji slavne spisateljice Nataše Kandić,na kojima je gradio svoju novu osobnost. Kada je zapoceo Prvi balkanski rat,Mirka nisu pozvali u vojsku jer se izjasnio kao gay,a on onako anarhisticki raspolozen,ubrzo dozivljava razocarenje, pretvara se u Gavrila Principa 2 i vrši atentat na Nikolaja Velimirovića i ženskog člana grupe Funky G.


Prema navodima brata-sestre Eve Ras,Mirko je planirao,kada ga pozovu u vojsku,u skladu sa svojim anarhistickim principima,iskazati bunt i odbiti poci u vojsku,medjutim kako ga nisu pozvali,bilo mu je krivo,sto ne moze iskazati svoje buntovnistvo,te se u njemu nesto prelomilo i odlucio se dobrovoljno prijaviti u vojsku,koju do skora je prezirao. Ali Micikinim (od mila) razocaranjima tu nije bio kraj,jer su ljecnici ustanovili da Mita nije vojno sposoban,zbog cega je on dozivjeo drugi emotivni sok. Da bi sprijecio da se takvo nesto ponovi,stari Đoša je povukao svoje veze,te su Mirka,mimo svake procedure,pozvali u vosku,ali ni tu nije bio kraj Mitinim razocaranjima. Kada je shvatio u kakvu su ga jedinicu prerasporedili,Mirko za malo da opet nije prolupao i otišao da poljubi Biljanu Kovačević-Vučo iako je udata. Dobio je ratni raspored,da sluzi u sanatoriju za bolesnike koji boluju od veneričnih bolesti u sanatorijumu Vlasina. Tu čuva ovce i nekako se snalazi... Razocaranja su pratila Mitu ,kroz zivot,pa mu je tako umro i otac Đoša,a njegov prijatelj kralj Emir Koštunica - Mišković - Luxemburg odlucio je uzeti u milost njegovog sina,za koga je smatrao da onako nesposoban bez oca,nece moci opstati sam na ovome svijetu.


Kralj Emir ,ga je poslao na studij u Mali Mokri Lug,gdje se Mita i nije bas iskazao,te nije uspjeo da polozi prijemni ispit,nakon cega se on povukao u sebe,i a vecinu vremena je provodio uz ovce i mačke,koje su vec ranije bili putokazi i obrasci ponasanja kroz njegov zivot. Kada je dosao na odmor u rodnu Crnu Travu, izbija prvi svjetski rat,ali ovaj puta zbog,zivotni razocaranja,uzima pusku kao obicni pjesadinac a s vremenom postaje porucnik. Nakon zvrsetka rata postaje obican radnik-publicista, agitpropovac, ,a poslije postaje zapovjednik javnog klozeta u Mačkatici,gdje upoznaje prvu(i zadnju)ljubav svoga zivota Sonju Licht. Upoznavsi do sada njemu nepoznate osjecaje,odlucuje ozeniti Sonju,s kojom je poslije imao tri mačke Fifi, Pipi i Pusi. Zahvaljujuci vezama sa dvorom na 33 stepenu, u Bazelu, ,uspjeva poloziti vožnju zaprežnih vozila sto mu omogucaje upoznavanje novoga kruga ljudi,koji ga uclanjuju u Narodnu Komunističku internacionalu(-sadasnja SPS - SRS - DS - DSS - LDP - SNS - SPO - G17+...)


Ta INTERNACIONALA je bila pandan njemackoj Nacionalsocijalistickoj,a zahvaljujuci clanstvu u njoj naš Mirkić poprima neke nove ideje,na kojima ce zadovoljiti svoju potrebu za mastarijama. Nakon Petooktobarske diktature Mirko Đorđević postaje narodni sekretar jedine istine i pravde (KOmunističke Partije) i donosi sultanu Emiru Svemogućem Veličanstvenom novi nacrt ustava,koji je Mirko osobno izradio. Sam pogled na taj ustav nasmijao je druga Sultana Emira do lojave gubice i do suza,sto je Mirka naljutilo i nedugo nakon sto je postao sekretar direktorijuma,on daje ostavku na duznost,prvenstveno radi nacina na koji mu je sultan drug Emir odbio prijedlog novoga ustav,to jest smijanjem. Razocaran na sve oko sebe Mirko pokrece list "Publicisti svih zemalja ujedinite se",u kojem iznosi svoje politicke stavove. Nasjevsi na salu neki drugi novina,Mirko odluci osnovati svoju vlastitu stranku SUBNOR.te uvjeren u pobjedu izlazi na izbore. Ne znavsi da je to satiricni list,koji je nagovjesti njegovu pobjedu,Mirko vec unaprijed slavi,ali to slavlje nije potrajalo dugo jer su stigli izborni rezultati. Kada je vidjeo rezultate izbora u kojima njegova proglasena stranka,dobiva samo smijesni 0,84%Mirko pada u stanje teske psihoze i depresije,nakon koje on postaje vrlo asocialna osoba,koja je i prije imala teskoca pri komuniciranju sa ljudima. Ponovno se povlaci u svoj svijet,okruzen Mačkama.


Na zalost ljudskoga roda pod njegovu ruku dolazi i knjiga,,Pinki je video Tita, kao i Bespuća povijesne zbilje druga Franje Tuđmana istaknutog hrvatskoj SKOJevca,koje on zdusno cita,i gradi svoju novu licnoist. Nakon sto je procitao i tu knjigu,Mirko ponovno dozivljava ono sto je dozivljavao u djetinjstvu,citajuci Kabalu, Verna il Marksa u pubertetu,te nakon citanja zadnje,pretvara se u jednoga od najveci krvnika nad Srbima u Europi. Ta knjiga je nametnula Đorđeviću,antislovenski stav,koji pojacan njegovim osobnim zivotnim frustracijama poprima prve ucinke kada crvena komuna okupira Srbiju i u njoj odluci naci domaceg suradnika za provodjenje konacnog rijesenja srpskog pitanja. Mirko Đorđević odbija da udje u vladu,zbog objasnjenja kako prvo mora rijesiti srpsko pitanje,na kome je i radio sve do pada komesarski vlasti Sonje Biserko,i povlacenje sovjetske vojske iz Srbije. Za Mirka se moze reci kako nije imao srece u zivotu,ali isto tako nije imao niti u smrti,jer kao i cijeli njegov zivot,tako je i njegova smrt vise nego tragi komicna.


Pobjegavsi pred ljotićevcima i nedićevcima u slobodni Zagreb,dana 22.04.1945.g.Mirku je stigao telegram od Maksa Luburića u kome ga papa Ivan Pavao II i nadbiskup blaženi Stepinac,zovu na sastanak,na koji je on vec iducega dana krenuo. Unatoc upozorenjima da je put opasan zbog srboćetnika Mirko se nije obazirao,te su on i njegov vozac Jadranka Kosor-Šakić krenuli na sastanak,na koji nikada nisu dosli.


Mirkov brat-sestra Eva Ras je rekao,da je cuo od prezivjelog vojnoka iz pratnje,da je vozac bio vidno umoran,a pored toga je imao vrlo los vid,i da je nosio belu periku velike površine,sto samo po sebi nebi bilo problem da, Kosor - Šakićeva u putu nije bila pospana i na momenat ju je prevladao san i ona je izgubio kontrolu nad autom i skrsili se u provaliju,gdje su Mirko i Šakićeva na mjestu poginuli,dok ,je pratioc Miroslav Ilić (zet mu je glasoviti domoljub Šutakunić) ispao iz vozila, psujući nešto na hrvatskom. Taj pratioc Ilić je oblizujući se rekao doslovce:

,,Padal je sumrak, kaj je več je pocela izbijati zmaglica,dapače kada smo nastavili od Zaprešića,vrolo losom cestom. U nas pinjezih ne blo.Svi smo bili tlačni i lačni, a Jadranka posebno,a i mi smo to primetili,jer mu je stalno zaprežni avtomobil zvrzal i zjapil po meji. Najedared Mirek zagalami-Jadranka,Boga mu poljubim ti da spiš doklen drajvaš,,na sta ce njem skazati Jadranka: Nisem zlegla, Mito,česno slovo ti kažem ,samo sam na dve,tri trenutečke,sklopil okac",nakon cega joj mu joj mu Mita,zagalami,i u svoj toj galami,odjedanputek,ne vem ni sam kakor,nasli smo se u provaliji zvanoj Zagreb. Mita i Jaca su vzlegli,a ja eto,ostal ziv".

Evo,ovo je bio kratki prikaz jednog od najkomicniji ljudi,koji je splet okolnosti vinuo u visoku politiku,a iz svega ovoga vidimo kako nekada osobne frustracije i neprilagodjenost u drustvu,mogu uzrokovati nesrecu za mnoge ljude,a Mačke i puublikacije ne moraju biti najvece blago,ako ih neka osoba poistovjeti sa sobom,kao sto je to napravio Mirko Đorđević Bronštajn. Zbog svih tih kompleksa,Srbija je dobila,jednoga od najveci progonitelja Srba u Europi,jer Mirkova zaludjenost publicistikom,stajala je zivota mnoge Srbe.