Otvori glavni izbornik

Neciklopediju β

Nekadašnji povlašteni nogometni klub u vrijeme bivše Jugoslavije. Osvajač naslova prvaka Jugoslavije i Kupa prvaka Europe (tim bratstva i jedinstva).

Federalni fudbalski klub ili FFK

Danas leglo terorističke skupine Delije koji još žive u 1991. u Bariju.

Sadržaj

Zvezdine PRAVE zvijezde...Uredi

Najpoznatiji članovi: Robert Prosinečki, Tomislav Ivković, Dejan Savičević, Milivoj Bračun, Zoran Vujović, Refik Šabanadžović, Darko Pančev, Ilija Najdoski, Goran Jurić, Marko Elsner, Vladimir Beara, Husref Musemić.

... i one druge...Uredi

Siniša Mihajlović Hrvat 0,5..., te malo manje poznati internacionalci: Mohamed Aval Isah, Addoquaye Addo, Li Adi, Eli Babalj, Misdongard Betoligar, Christian Borha, Gžegorž Bronovicki, Ibrahim Gay, Jefferson da Silva, Edgar da Silva, Goebel Evandro, Alehandro Segundo Castillo, Kleverson Gabriel Cleo, Bruno Mezenga, Maurisio Molina, Abubakar Oumaru, Bernard Parker, Vinisius Pasheko, Oliveira do Vale Savio, Franklin Agustin Salas Narvaez, Ibrahim Some, Žoziezli Fereira, Eduardo de Fiori Mendes Kadu, Luis Garido, Nataniel Asamoa.

...i jedan slučajUredi

Miralem Zjajo (...Potpisao je istovremeno i za Zvezdu i za još jedan klub (Dinamo, op.a.), što je kod nas još nekako i moglo da prođe, međutim kad je igrao za Zvezdu u nekoj Evro-utakmici, UEFA je rešila da ispita slučaj i da, ako nešto nije po propisima, kazni Zvezdu. Naš FSJ je pokušavao, kao i uvek nekim mućkama, zavlačenjima i smutljavinom da objasni da on jeste potpisao za oba kluba, ali da ustvari i nije, a i ako jeste, onda to nije važilo u trenutku kad je Zvezda igrala te (ili tu) Evro-utakmicu, to jest da ta registracija i važi i ne važi, već kao se to iz kojeg ugla posmatra, a čak ako i jeste potpisao za dva kluba, onda je to važilo samo za domaće prvenstvo (u kome je Zvezda možda i dobila neku kaznu, ne sećam se tačno?), ali nikako nije važilo i za Evropske utakmice, i sve tako nešto, samo da UEFA ne kazni Zvezdu i naš fudbal... Uzaludna su bila ova naša YU objašnjenja, uglađenim ljudima iz UEFE ništa nije bilo jasno, oni nikako nisu mogli da shvate kako jedan igrač u isto vreme i može da bude registrovan za dva kluba, a i da nije registrovan za dva kluba, i stalno su hteli da im neko kaže je l' jeste ili nije registrovan za dva kluba istovremeno?! Sirotani, oni nisu nikad živeli u SFRJ! Ovde je sve moglo! Čak i to da im naši iz FSJ tvrde da po našim YU zakonima i pravilima, to nije tako jednostavno i lako za jedno obično pravno objašnjenje, ili drugim rečima, ovde je sve bilo po onoj narodnoj - МОЖ' ДА БИДНЕ, АЛ' НЕ МОРА ДА ЗНАЧИ...)...

Najveći uspjesiUredi

 
Osvajači Lavovskog kupa
 
Liga Prvaka!
 
Pao i veliki Real Madrid, i to kako!
A sad, stvarno najveći uspjehUredi

Dolazak Robija na klupu...


ZnačajUredi

Klub danas ima marginalan značaj u Srbiji.


Delije ili Zvezda funny clubUredi

"Neka sisa kurac govedo koje je pisalo ovaj govnarski članak a njegova mama može da mi poliže jaja, ako me lepo zamoli :)" - 85.180.21.95 - visoko kulturan i odgojen satiričar, doduše nepismen, ponosni vlasnik mikropenisa i bivši vlasnik većine trajnih zuba, najvjerojatnije vođa ustaškog pokreta u Srbiji, voli Partizan, a slab na gay populaciju, zoofil i koprofil.