Otvori glavni izbornik

Neciklopediju β

Ante Pavelić

Ante Pavelić je ustaška poglavica.

Sadržaj

Rani životUredi

Mali Ante rodio se u Hercegovini. Kao mali čuvao je ovce i krave. Kasnije je narastao.

Školski daniUredi

Mladi Ante je kad je narastao otišao u školu. Bio je štreber i ostala su ga djeca zajebavala. To mu je dosadilo, najviše na živce su mu išli Jišmael i Nebojša kojima je obećao da će se obračunat s njima.

Ostali daniUredi

Kao mlad uvijek je mrzio da se rano ustaje. Jedno jutro je sebi rekao - "ne više!". Ustao se u 4 u jutro i postao je tako ustaša. Od tada se njegov život naglo mijenja. Pogledao je na sat i vidio da je uranio te je ponovno legao. Mrzio je Srbe kao svaki Hrvat, pogotovo Nebojšu koji mu se zamirio. Otišao je kupiti pucu na pijaci. Radio je probleme žandarima pa su ga oni zatvorili u zatvor. Ante je pobjegao iz zatvora kroz vrata. Tada se nešto čudno događa u njegovu životu. Napao ga je proljev niodkuda. Branio se svim silama od proljeva, nije poznato što se kasnije dogodilo, no to je ostavilo velike posljedice na lik i djelo Ante Pavelića.

Bježanje iz JugoslavijeUredi

Zbog bruke koju je uradio proljev bježi iz Jugoslavije. Pobjegao je u Italiju. Bilo mu je dosadno, a nije znao ni talijanski, odlučio je izazvati ustanak. Uputio se s čamcem sa Jozom i Stipom i stigao u Liku. Tamo je vidio žandarsku postaju i počeo bacati petarde na njih. Završilo je kobno. Jozo je u bijegu od žandara stao na koru od banane i slomio je nogu. Stipu je protralo, ali nisu ga žandari protrali već kava koju je pio u čamcu. Ante je ostao sam i nije se predavao. Žandar mu je rekao: "De mali jebem ti boga odjebi!" Ante nije posustajao. Žandar mu je prišao i povukao ga za uši i Ante se rasplakao i otišao natrag u Italiju.

RatUredi

Izbio je napad na Jugoslaviju.

Poslije napada na JugoslavijuUredi

Kad je završio rat Ante je postao poglavica NDH. Osvetio se Jišmaelu i Nebojši već prvi dan i ne samo njima već i njihovom 26 koljenu i tako redom. Tu susreće svoga prijatelja Titu koji glumi da mu je prijatelj. Igrali su se graničara, lastike i sličnih stvari. Sve to vrijeme Tito ga je varao i krao mu autiće s kojima su se igrali. Ante je zato saznao i objavio je Titi rat. Tito je sakupio svoje prijatelje i potukli su se. Ante je dobio po fesu i šturnuo u Zagreb. Tito mu je rekao da će mu doć i da će mu uši ižčupat. Kad je Ante vidio kroz prozor da Tito dolazi, šturnuo je u Austriju.

Poslije rataUredi

Kad je završio rat Pavelić je postao nepoznat. Tito ga je posjetio u Argentini i pomirili su se. Igrali su se u nekom starom argentinskom autobusu i Ante je rekao da mora pišati. Kad je izlazio iz autobusa Tito mu je podapeo i odnio je đava igru. Ante je blago u gospodinu preminuo.